Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Dîncu: Nu există date că va exista un atac în Republica Moldova

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 mai 2022

Ministrul Apărării, social-democratul Vasile Dîncu, a precizat că nu există date potrivit cărora „va exista un atac în Republica Moldova” din partea Federației Ruse. El a subliniat că „flancul estic al NATO este pregătit pentru orice situaţie”.

Ministrul a făcut aceste precizări în contextul situației din Trnasnistria.

„Ceea ce se întâmplă în Transnistria – este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria. Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a declarat Vasile Dîncu marţi seară, la Digi24.

Amintim că oficiali britanici avertizau, citând surse militare ucrainene, la începutul săptămânii, că Federația Rusă ar fi luat deja decizia de a ataca Republica Moldova.

„Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Republica Moldova. Soarta Moldovei este foarte crucială. Dacă rușii încep să preia controlul, noi vom fi, din punct de vedere militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea pentru Ucraina va fi existențială”, potrivit surselor citate.

Context

În ultimele zile, mai multe incidente au avut loc în regiunea controlată de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova, Transnistria.

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol.

Miercuri, presa de la Tiraspol a transmis că au fost auzite focuri de armă la un depozit de muniție din Cobasna.

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW) a transmis că Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria și că ar încerca, astfel, să destabilizeze Republica Moldova, punând presiune pe România și NATO.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other users like its aided me. Good job.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW