Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Federația Rusă ar fi luat deja decizia de a ataca Republica Moldova, susțin surse militare citate de presa britanică

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 2 mai 2022

Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei dinspre Republica Moldova, potrivit unor surse militare ucrainene, citate de publicația britanică The Times.

Una dintre sursele citate a declarat că există o „serie de indicatori” potrivit cărora se pregătește un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic, care are doar 3.250 de soldați în armată. O preluare reușită a controlului ar duce la deplasarea trupelor rusești dinspre vest spre portul Odesa de la Marea Neagră, în Ucraina.

„Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Republica Moldova. Soarta Moldovei este foarte crucială. Dacă rușii încep să preia controlul, noi vom fi, din punct de vedere militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea pentru Ucraina va fi existențială”, a declarat sursa citată.

Context

În ultimele zile, mai multe incidente au avut loc în regiunea controlată de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova, Transnistria.

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol.

Miercuri, presa de la Tiraspol a transmis că au fost auzite focuri de armă la un depozit de muniție din Cobasna.

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW) a transmis că Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria și că ar încerca, astfel, să destabilizeze Republica Moldova, punând presiune pe România și NATO.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW