Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Focuri de armă, auzite în apropierea unui depozit de muniție din Transnistria

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

UPDATE Ion Solonenco, reprezentatul Moldovei in Comisia Unificata de Control, a precizat că trei împușcături au fost auzite la granița cu Ucraina, dar a menționat că locul în care s-ar fi produs e la 2 kilometri de depozitul de muniție din Cobasna.

„La ora 8:45 la hotar cu Ucraina au fost trei impuscaturi, nu in regiunea transnistreana, nu in regiunea Cobasna, nu in regiunea depozitului, dar la hotar. Partea transnitreana a verificat si ne-a spus aceasta informatie. Doar trei impuscaturi s-au auzit la hotar cu Ucraina, asta nu e la depozitul din satul Cobasna. E la hotar cu Ucraina, de la depozit pana la hotar sunt 2 kilometri”, a spus Ion Solonenco, reprezentantul Moldovei in Comisia Unificata de Control, potrivit ProTV Moldova.

Știrea inițială

Focuri de armă s-ar fi auzit miercuri, 27 aprilie, la un depozit de muniție din Transnistria, regiune controlată de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova, potrivit informațiilor prezentate în media din stânga Nistrului, citate de Deschide.md.

Depozitul, situat în Cobasna, se află la 2 kilometri de granița cu Ucraina și ar adăposti 20.000 de tone de arme și muniții.

Așa-zisul minister de Interne din Transnistria a confirmat că au fost auzite focuri de armă în apropierea depozitelor de armament din Cobasna și a acuzat că au fost trase din direcția Ucrainei.

Noaptea trecută mai multe drone au fost observate deasupra satului Cobasna din raionul Rîbnița. Aparatele de zbor au fost lansate din Ucraina. În dimineața zilei de 27 aprilie, în jurul orelor 08:45, din direcția ucraineană s-au tras focuri de armă în direcția localității Cobasna”, a transmis instituția.

CITEȘTE ȘI: Analiză ISW: Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria / Avertismentul experților americani

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW