Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


Noi explozii în regiunea separatistă Transnistria / Două antene de comunicații, lovite. Nu au fost raportate victime

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea Transnistria, au explodat în dimineața zilei de marți, 26 aprilie, la o zi după ce un alt atac a avut loc la așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol, relatează Deschide.md, citând informații furnizate de reprezentanți ai separatiștilor transnistrieni.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40, iar cea de-a doua la 25 de minute după. Potrivit așa-ziselor autorități din regiune, nu au fost raportate victime.

Autoritățile de la Chișinău susțin că cei care au atacat cele două antene de comunicații încearcă să creeze pretexte pentru a crea tensiuni de securitate în regiune.

Cele două explozii de marți vin la o zi după ce așa-zisul Minister al Securității din Tiraspol a fost ținta unui atac cu lansator de grenade, după cum au anunțat reprezentanți ai separatiștilor din Transnistria.

Bombardarea clădirii cu un lansator de grenade este o încercare de a semăna panică și frică. Încercări de a pune presiune asupra noastră au mai fost observate și înainte”, a declarat Andrey Safonov, adjunctul așa-zisului Consiliu Suprem al Transnistriei, pentru TASS.

Anterior, în cursul zilei de luni, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Federația Rusă nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova Transnistria şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din regiune.

Sursă Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW