Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Explozii lângă Ministerul Securităţii din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 aprilie 2022

Mai multe explozii ar fi fost auzite luni, 25 aprilie, în apropiere de o clădire guvernamentală din Transnistria, însă informațiile nu sunt confirmate oficial. Ar fi vorba despre Ministerul Securităţii din Tiraspol, dar unele surse din presa externă scriu că exploziile au avut loc chiar la sediul ministerului, în timp ce altele relatează că exploziile au fost auzite la o clădire de lângă minister.

Mai multe fotografii în care pot fi văzute două lansatoare de grenade folosite pe strada din apropierea clădirii au fost distribuite pe rețelele sociale, însă acestea nu sunt verificate și nici confirmate oficial.

Pompierii se află în prezent la fața locului, iar ambulanțele se află în apropiere, potrivit agenției de știri rusești TASS. Deocamdată nu au fost raportate victime.

Adjunctul Consiliului Suprem (legislativul Transnistriei) Andrey Safonov a declarat unui corespondent TASS că un lansator de grenade de mână ar fi fost sursa exploziilor.

„Bombardarea clădirii cu un lansator de grenade este o încercare de a semăna panică și frică. Încercări de a pune presiune asupra noastră au mai fost observate și înainte”, ar fi declarat acesta pentru TASS.

Precizăm că, anterior în cursul zilei, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Federația Rusă nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova Transnistria şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din regiune.

Foto: Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW