Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua Independenței Ucrainei. Ambasadorul ucrainean la București, primit de Bogdan Aurescu la sediul MAE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 august 2022

Ambasadorul agreat al Ucrainei la București, Ihor Prokopchuk, a fost primit miercuri, 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, de ministrul de Externe Bogdan Aurescu la sediul MAE. Diplomatul ucrainean a transmis că dialogul bilateral dintre cele două țări este „marcat de un dinamism aparte” și a mulțumit statului român pentru mesajele și gesturile concrete de susținere a țării afectată de invazia rusă.

Ziua Independenței Ucrainei, aniversată pe 24 august, coincide cu împlinirea a 6 luni de la declanșarea invaziei ruse.

Bogdan Aurescu i-a transmis ambasadorului agreat condoleanțe pentru victimele războiului din Ucraina și a mai punctat că țara pe care o reprezintă va ieși învingătoare din conflictul „nedorit și neprovocat”, potrivit unui comunicat al MAE.

Șeful diplomației române a transmis un mesaj ferm de solidaritate și a oferit asigurări că România va rămâne alături de Ucraina și poporul ucrainean în aceste momente extrem de dificile”, arată sursa citată.

Ambasadorul Ucrainei „a apreciat în mod deosebit” că sediul central al MAE și al altor instituții din România, Palatul Victoria și Palatul Parlamentului, sunt iluminate în culorile drapelului ucrainean, iar drapelul Ucrainei este arborat în fața clădirii MAE.

Ihor Prokopchuk a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la sediul Ministerului de Externe la începutul lunii iulie. Pentru a fi numit oficial ambasador al Ucrainei în România, diplomatul va trebui să participe la o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE ȘI: Ziua Independenţei Ucrainei / Mesajele transmise de Klaus Iohannis și alți șefi de stat FOTO

Sursă foto: MAE

Comentarii


  • Wow, wonderful weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made blogging glance easy. The full glance of your web site
    is great, as well as the content material! You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *