Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Circ în Parlament: Diana Șoșoacă și-a pus botniță / Liderii partidelor au primit nuiele de Moș Nicolae

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2021

A fost circ în Parlamentul României luni, 6 decembrie, la Ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției României de către Adunarea Constituantă. Senatorul independent Diana Șoșoacă și-a pus o botniță, iar cei de la AUR au adus nuiele pentru președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderii partidelor, în condițiile în care astăzi este sărbătorit Sfântul Nicolae.

„Asistăm astăzi la o așa zisă aniversare a Cosntituției României, că nu am auzit aici decât denigrări ale Constituției României și solicitări de schimbare. Cum poți să aniversezi? E ca și când aniversezi 30 de ani de căsătorie și anunți divorțul, asta ați făcut astăzi! Ați pângărit Constituția României! (…) astăzi, de Sfântul Nicolae și ziua acestei ședințe solemne în care văd că mulți invitați au plecat, dl. președinte (Klaus Iohannis – n.red.) nu participă (…) Cinste tuturor celor care au venit, celorlalți, o nuia de la Sfântul Nicolae!

(…) I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat (o botniță – n.red.). Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamendtale au fost anulate de către Parlament, de către președinte și guvern și rog aici reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj, așa cum a avut în decizia în care a menționat că starea de alertă încalcă statul de drept”, a declarat senatorul neafiliat, între altele, de la tribuna Camerei Deputaților.

Anterior, ea a fost rugată de Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, să poarte masca de protecție în plen.

„Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi, să nu mă îmbolnăviţi (…) Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază, doamnă”, a afirmat Marcel Ciolacu, între altele, în discursul susţinut la Şedinţa solemnă.

Discursul Dianei Șoșoacă poate fi urmărit la minutul 01:23:00:

În context, precizăm că AUR, partid condus de Geroge Simion și Claudiu Târziu, a dus, luni, în Parlament nuiele pentru președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderii partidelor, de Moş Nicolae.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său, înainte de a intra în plen, potrivit News.ro. „Am luat-o, gata! E a mea”, a declarat Ciolacu, înainte de intra în sală.

Foto: Captură Facebook/ Parlamentul României – Camera Deputaților

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 40551 additional Info on that Topic: mainnews.ro/circ-in-parlament-diana-sosoaca-si-a-pus-botnita-liderii-partidelor-au-primit-nuiele-de-mos-nicolae/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW