Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT De ce a respins CSM proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale/ Cine sunt magistrații care au dat votul decisiv

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 februarie 2021 Etichete: , ,

Consilul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat avizul negativ dat proiectului de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, inițiat de Stelian Ion, ministrul Justiției. Plenul susține că propunerea legislativă nu este însoțită de garanții prin care judecătorii și procurorii să poată fi protejați de eventuale presiuni, menționând că astfel de garanții erau cuprinse în proiectul inițial, transmis în mandatul lui Cătălin Predoiu.

CSM: Nu există garanţii

În contextul revenirii la situaţia anterioară înfiinţării SIIJ, când magistraţii erau cercetaţi de mai multe parchete, în funcţie de competenţă, documentul se face referire la existența unor deficiențe „într-.o serie de cauze” ale DNA vizând judecători şi procurori. De asemenea, plenul se referă şi la îngrijorări privind activitatea Secţiei Speciale, vizând scurgeri de informaţii care încălcau prezumţia de nevinovăţie.

Decizia emiterii unui aviz negativ a fost luată cu 11 voturi din 19. Cei care au votat pentru desfiinţarea Secţiei, cu sau fără observaţii, sunt, potrivit surselor Main News, procurorii Cristian Ban, Gabriela Scutea, Florin Deac, Tatiana Toader, Nicolae Solomon, judecătorii Mihai Bălan şi Andreea Chiş şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Citește AICI AVIZUL NEGATIV AL CSM

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW