Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Victor Ponta, numit consilier onorific al premierului Ciolacu

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 18 august 2023 Etichete: , , , ,

Victor Ponta, fost premier al României, actual președinte al partidului PRO România, a devenit consilier onorific (n.r. în domeniul relațiilor economice internaționale) al șefului Executivului, Marcel Ciolacu, notează DC News.  Este pentru prima dată când un premier în exercițiu, președinte de guvernământ, numește un consilier care reprezintă un alt partid. Funcția lui Victor Ponta nu este plătită. 

„Atâta timp cât domnul Ciolacu, în calitatea sa de premier al României, își dorește să colaborăm în acest domeniu, sunt onorat și foarte deschis să lucrăm împreună. Cred și sper că România poate să își îmbunătățească relațiile economice cu alte guverne și cu mari investitori internaționali. Nu sunt om care preferă să stea pe margine și să critice – dacă am ocazia să sprijin și să obținem rezultate sunt bucuros! Și la nivel personal am o relație cordială cu domnul Ciolacu și îmi doresc, din toată inima, ca Guvernul pe care îl conduce să performeze în zona economică!”, a spus Victor Ponta pentru sursa citată.

Victor Ponta a fost premier al României în perioada mai 2012 și noiembrie 2015. Victor Ponta a condus PSD în perioada 2010 și 2015. În prezent, Victor Ponta este liderul partidului PRO România. Potrivit jurnalul.ro, pe vremea când Victor Ponta era la șefia Guvernului, Marcel Ciolacu i-ar fi fost, de asemenea, consilier onorific.

Victor Ponta s-a confruntat cu Klaus Iohannis

La alegerile prezidențiale din 2014, Victor Ponta s-a confruntat direct cu Klaus Iohannis. În primul tur de scrutin, Victor Ponta (Alianța PSD–UNPR–PC),  a obținut  40,44% din voturi, iar Klaus Iohannis (ACL) a primit  30,37 din voturile cetățenilor.  În al doilea tur, cu o participare la vot cu peste 10% mai mare față de primul tur, Iohannis a obținut 6.288.769 de voturi, reprezentând 54,43% din opțiuni. Victor Ponta a obținut 5.264.383 de voturi, reprezentând 45,56%.

Actualul premier al României, Marcel Ciolacu, susține că statul român trebuie să aibă mai puțini consilieri și șefi de cabinete, pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Mai multe detalii despre posibilul plan al austerității, puteți citi aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii