Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vești bune pentru bucureșteni: Circulația pe Podul Grant va reveni la normal până la finele lunii martie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 martie 2024

Lucrările de consolidare a Podului Grant se apropie de final. După cinci luni în care șoferii au circulat în zonă mai mult bară la bară, circulația pe sensul de mers spre strada Turda va fi deschisă de la sfârșitul lunii martie, a anunțat consilierul general USR, Nicorel Nicorescu. 

„Șoferii vor putea circula pe Podul Grant, sensul de mers spre Str. Turda, de la sfârșitul lunii. Lucrările sunt gata în proporție de 85-90%. În prezent, la Podul Grant, sensul spre Turda, se fac ultimele lucrări la șina de tramvai. Începând de sâmbătă, 9 martie, va fi turnat ultimul strat de asfalt. Când acesta va fi complet uscat, în 14 zile, vor fi trasate și marcajele rutiere, iar șoferii vor putea circula pe aici”, a transmis Nicorel Nicorescu.

De asemenea, urmează să fie revină la normal și circulația tramvaielor pe linia 41. În ultimele luni, pe Podul Grant, tramvaiele au circulat pe un sigur fir, alternativ, pentru a fi efectuate lucrări de înlocuire a șinei.

Lucrări absolut necesare

Lucrările sunt extrem de importante, în condițiile în care, așa cum arată realitatea descoperită în teren, siguranța celor care circulau pe acest pasaj era pusă în pericol. Pe lângă problemele deja cunoscute, constructorii au descoperit și o improvizație din ciment, făcută în urmă cu circa 20 ani, din cauza căreia apa a pătruns în placa de beton, iar aceasta s-a degradat.

„Constructorul a decopertat straturile de asfalt și de hidroizolație. Mi s-a spus că nu se afla afla în expertiza tehnică faptul că sub hidroizolație nu s-a găsit structura de beton, ci o improvizație dintr-un strat de ciment, care nu este suficient de bun pentru a asigura o aderență perfectă. Este nevoie de o mică lucrare suplimentară de câteva zile. Grinzile laterale sunt afectate și trebuie înlocuite. A intrat apă și le-a afectat. O altă grindă este afectată.”, a explicat primarul Nicușor Dan, în timpul vizitei pe șantier efectuate în data de 30 octombrie 2023.

„Din cauza acestui material care a fost folosit la reparațiile din anii 2000 siguranța podului a fost afectată. Acest strat a permis infiltrații de apă, betonul s-a degradat, grinda de parapet trebuie consolidată în integralitate. Lucrările suplimentare vor dura câteva săptămâni”, a completat reprezentantul constructorului, firma Bog’Art.

Comentarii