Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă: România trimite un modul de 50 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la combaterea incendiilor de pădure.

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2024 Etichete: , , ,

România va oferi sprijin Greciei prin trimiterea unui modul format din 50 de pompieri echipați cu tehnică specializată pentru stingerea incendiilor de pădure. Decizia a fost adoptată în cadrul unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocată de premierul Marcel Ciolacu. Guvernul a anunțat că membrii CNSU s-au reunit într-o întâlnire hibridă, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma incendiilor de pădure care afectează Grecia.

Autoritățile elene au acceptat ajutorul oferit de România, menționând că echipele de pompieri ale IGSU vor pleca în cel mai scurt timp spre Grecia, pe cale terestră.

”Ţinând cont de solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora, anunţă Executivul.

”Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit şi a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure în Grecia”, se arată în comunicat.

România își respectă astfel angajamentele internaționale, demonstrând solidaritate față de statele care se confruntă cu situații de urgență majore. Decizia CNSU este detaliată în documentul anexat, a mai transmis Guvernul.

foto: acebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Comentarii