Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Blocaj la instanța Supremă: Procesul lui Vâlcov, amânat din cauza unei decizii CCR / Citat ca martor, Blaga a lipsit

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , ,

UPDATE Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat pentru că CCR nu a publicat încă motivarea deciziei pe completurile nespecializate. Liderul PNL Vasile Blaga, citat ca martor, nu a fost prezent.

Știre inițială

Fostul lider PDL, Vasile Blaga, ar putea fi audiat, marți, ca martor, în dosarul în care Darius Vâlcov contestă condamnarea la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Cu toate acestea, procesul se află sub semnul întrebării, deoarece Curtea Constituțională a României nu a motivat decizia în cazul completurilor nespecializate în fapte de corupție.

De asemenea, decizii asemănătoare s-au amânat în urmă cu o săptămână în dosarele liderului Pro România, Victor Ponta, a lui Sebastian Ghiță și Viorel Hrebenciuc.

Darius Vâlcov este judecat de completul de 5 judecători al ÎCCJ, în apel, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil al muncipiului Slatina.

În primă instanță, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Primele două termene în apel au fost amânate, următorul fiind stabilit pentru marți, 17 septembrie.

În iunie 2019, Darius Valcov a demisionat din funcția de consilier al premierului pe probleme economice, după ce, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • Find your dream home in Bloom Living Dubai. Choose from a wide range of exquisite studios and apartments in Zayed City, Abu Dhabi. Experience the luxury of Bloom Holding’s premium real estate offerings at unbeatable prices. Don’t miss out on this golden opportunity!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *