Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu a cerut amânarea votului pentru PNRR: Se doreşte o forţare a acestui proiect

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 martie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat amânarea votului final în Parlament pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât documentul ce urmează să fie înaintat Comisiei Europene să fie dezbătut în interiorul partidului.

„Eu şi colegii mei vom vota pentru copiii noştri din anul 2021 până în anul 2053. Acest proiect a fost dezbătut, prezentat publicului de către premier, de preşedintele Camerei. (…) E un proiect complex, asumat de toate familiile europene (…), care trebuie dezbătut foarte bine şi înţeles de români pentru a şti ce avem de făcut pentru viitor. PSD va vota acest proiect, asumat de toate familiile europene. Asta nu înseamnă că îl va vota mâine. Am solicitat o amânare şi o dezbatere pe acest proiect în primul rând în interiorul partidelor politice. Se doreşte o forţare a acestui proiect. PSD nu va participa la acest proiect”, a subliniat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Context

Din alocarea totală de 672,5 miliarde de euro pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR) la nivelul UE, România poate beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro, compuse din 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi și 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Regula stabilită prin propunerea de Regulament (aflată încă în negociere la nivel european) este ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, termenul limită pentru accesarea diferenței de 30% din granturi fiind 31 decembrie 2023. În plus, plățile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naționale de redresare și reziliență trebuie făcute până în decembrie 2026.

Statele membre UE pot transmite oficial către Comisia Europeană Planul lor Național de Redresare și Reziliență (PNRR) până la 30 aprilie 2021, în vederea emiterii de către Comisie a deciziei de aprobare a Planului național.

Până la această dată finală, statele sunt invitate să transmită Comisiei proiecte intermediare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • Откройте двери к безопасной и надежной услуге автопомощи с Minsk-Evakuatori! Мы рядом! Эвакуатор автомобилей – это ваш верный партнер в случае нештатных ситуаций на дороге, гарантируя скорое и эффективное эвакуирование вашего авто. В Minsk-Evakuatori вы найдете опытных специалистов, готовых помочь в любой обстановке, обеспечивая безопасный транспорт вашего машины к месту назначения. Доверьте нам заботу о вашем транспорте – Minsk-Evakuatori всегда рядом, чтобы предоставить вам помощь на дороге по Минску и городам РБ.

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/marcel-ciolacu-a-cerut-amanarea-votului-pentru-pnrr-se-doreste-o-fortare-a-acestui-proiect/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *