Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


USR a făcut bilanțul primelor 2 luni de guvernare PSD-PNL: Am primit incompetență, gafe, întârzieri, numiri politice și scandaluri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Uniunea Salvați România (USR) a făcut, în ședința conducerii de marți, 25 ianuarie, bilanțul primelor două luni de guvernare PNL-PSD-UDMR. Dacian Cioloș a declarat că, în această perioadă, membrii coaliției de guvernare s-au aflat într-un concediu prelungit, menționând, printre altele, comunicarea deficitară cu cetățenii, gestionarea proastă a crizelor din domeniile Energiei și Sănătății și lipsa unor măsuri concrete în Justiție.

Din păcate, prima constatare este că actuala coaliție de guvernare se află într-un concediu prelungit. Ne-a promis stabilitate și am primit incompetență, gafe, întârzieri, numiri politice și scandaluri, așa arată guvernarea PNL-PSD, după 2 luni de la instalare. Liderii coaliției au făcut un pod între vacanța de Crăciun, de Revelion și cea de 24 ianuarie”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul ședinței conducerii USR de marți.

Dacian Cioloș a vorbit despre criza prețurilor la energie electrică și gaze și a reiterat cerința USR – demisia sau demiterea ministrului Virgil Popescu.

Au greșit legea de plafonare a facturilor la energie. Au zis că repară această problemă, dar au provocat o problemă și mai mare, cu drame în familii care au primit facturi la energie(…)Au introdus o plafonare la plafonare, care nu rezolvă problema. Au promis amenzi pentru furnizori, dar nu vor rezolva dramele din familiile care au primit facturile la energie sau stau în frig din cauza incompetenței lor(…)Ne așteptăm ca actuala coaliție să vină cu măsuri cu impact direct asupra reducerii facturilor”, a precizat liderul USR.

USR îl acuză pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că nu a luat nicio măsură nouă pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, după ce România a atins un nou record negativ în ceea ce privește cazurile de COVID-19.

Au promis că vor gestiona pandemia mai bine decât guvernările recente(…)Ce vedem acum, dincolo că avem un record la infectări, am ajuns deja la 20.000 de cazuri pe zi. Nu am văzut nicio măsură suplimentară sau bine aplicată, decât cele care au fost înainte. Certificatul COVID a rămas în Parlament până la sfântul așteaptă și guvernarea nu a venit cu nimic nou care să rezolve problema sau să reducă riscul de infecții”, susține Cioloș.

Despre desființarea Secției Speciale, Cioloș a amintit că USR a cerut un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneția și a Comisiei Europene asupra proiectului inițiat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, menționând că propunerea nu ar face altceva decât să ascundă SIIJ sub o altă formă.

Au jurat că vor desființa SIIJ și am explicat de ce e important acest lucru, ne-ar putea deschide oportunitatea de a adera la Spațiul Schengen în acest an(…)Desființarea SIIJ ar fi un semn clar că în România se merge pe reformarea justiției, după ce legile justiției au fost aruncate în aer de PSD în urmă cu câțiva ani(…)Ce pune ministrul Predoiu pe masă nu e o soluție, ne întoarcem la punctul de plecare”, a adăugat președintele partidului.

Totodată, Dacian Cioloș l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru lipsa de comunicare în ceea ce privește tensiunile din zona de Est a Europei și pentru că nu a anunțat că România urmează să primească trupe NATO din partea Franței și SUA.

Președintele trebuia să iasă demult să ne spună cum se pregătește România pentru acest conflict, evident, informațiile care pot fi făcute publice. Oamenii au nevoie să fie informați, să știe cum ne pregătim”, a precizat Cioloș.

USR mai subliniază întârzierile în cazul proiectelor din infrastructură, lipsa unui consens asupra numirii unui nou ministru la Digitalizare și lipsa unor măsuri pentru refacerea credibilității MAI, afectată în urma scandalurilor de la începutul anului în care au fost implicați polițiști.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW