Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden promite să trimită mai multe trupe în România dacă Rusia invadează Ucraina / Reacția președintelui Iohannis

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Președintele american, Joe Biden, a anunțat că Statele Unite vor trimite mai multe trupe statelor membre ale NATO din Europa de Est, inclusiv Polonia și România, dacă Rusia va invada Ucraina. Declarația a fost făcută de președintele SUA Joe Biden într-o conferință de presă susținută miercuri. Reacția președintelui Klaus Iohannis nu a întârziat să apară. 

Biden a punctat că SUA nu vor retrage trupele din fostele țări sovietice pentru a reduce tensiunile cu Rusia, în contextul în care în ultimele luni tensiunile s-au amplificat la granița Rusia-Ucraina, din cauza militarilor ruși desfășurați în zonă.

„Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România, (…) pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste ţări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie în raport cu Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Biden, citat de Military Times.

Biden a mai precizat că, în opinia lui, Vladimir Putin nu vrea un război total în Ucraina. Liderul american a mai opinat că Rusia se pregătește să ia măsuri în privința Ucrainei, dar nu crede că președintele rus a luat o decizie finală.

Președintele Klaus Iohannis a salutat anunțul lui Joe Biden.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis joi, 20 ianuarie, pe contul său de Twitter.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW