Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Un fost vicepreședinte al Protecției Copilului denunță existența unei rețele de prostituție în centrele DGASPC Sector 4 / Reacția primăriei

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 22 mai 2024 Etichete: , , , ,

Un fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Vișinel Bălan, a denunțat existența unei presupuse rețele de prostiuție în centrele DGASPC Sectorul 4. Rețeaua ar fi coordonată chiar de un angajat al DGASPC.

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a denunțat, într-o postare pe Facebook, existența unei presupuse rețele de prostituție la nivelul DGASPC Sectorul 4. Acesta susține că „mai multe minore ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4”.

Bălan a făcut apel la justiție și a solicitat ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 să ia măsuri imediate.

Fostul vicepreședinte mai susține că actele de prostituție ar avea loc în centrele de tip familial Cavalerie.

 

Vișinel Bălan a mai precizat că există „suspiciune grave de rețea de prostituție condusă de un angajat al DGASPC, totodată un angajat a fost pontat mai bine de 4 ani deși acesta nu a trecut pe la muncă”.

Reacția Primăriei Sector 4

Primăria Sector 4 a iterat într-un comunicat de presă, cu privire la situația prezentată, că încă din luna decembrie a anului trecut ar fi fost înaintată o sesizare către Secția 15 Poliție și ulterior direcționată către DIICOT, în urma unor sesizări primite.

„Autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă. Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul parteneriatului realizat cu  autoritatea locală, pentru a preveni şi a identifica situaţii cu potenţial de risc la care ar putea fi expuşi minorii aflaţi sub supraveghere”, a transmis Primăria Sector 4.

Autoritatea locală a Sectorului 4 se află în contact permanent cu instituțiile competente, pe care le sprijină pe tot parcursul anchetei, pentru ca aceasta să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil, se mai arată în comunicat.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW