Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Turcan, despre decizia CCR privind amenzile în starea de urgență: Pur și simplu înfiorătoare. Adică o instituţie care veghează la respectarea legii îndeamnă printr-o decizie la sfidarea legii

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan susține că decizia CCR privind declararea neconstituțională a amenzilor aplicate în perioada stării de urgență este „înfiorătoare”, precizând că „o instituţie care veghează la respectarea legii îndeamnă printr-o decizie la sfidarea legii”.

„În această situaţie folosită în mod iresponsabil de nişte politruci care vin acum în Parlamentul României, au blocat tot ce a fost bun în materie guvernamentală pentru populaţia României, s-a ajuns tot din cauza blocajelor permanente cu care a trebuit să ne confruntăm de la preluarea guvernării. Nu uitaţi că am ajuns să se conteste, de exemplu, legalitatea amenzilor pentru că decizia Curţii Constituţionale a fost una pur şi simplu înfiorătoare. Adică o instituţie care veghează la respectarea legii îndeamnă printr-o decizie la sfidarea legii şi culmea este că această măsură de sfidare a legii a fost pe aceeaşi linie, a fost la unison cu punctul de vedere al PSD-ului”, a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, la Sibiu. 

Vicepremierul a mai spus că deciziile CCR au generat o întârziere pe care adversarii politici ai actualei guvernări „au pus-o în cârca” PNL.

Turcan a spus că este „un lucru bun” că premierul se duce în Parlament fiindcă aceasta va arăta de unde a plecat, ce măsuri a luat şi ce are în vedere Executivul în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri sesizarea, Avocatului Poporului împotriva ordonanței de urgență care instituie amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea izolării și a restricțiilor de circulație impuse în ordonanțele militare.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei. Amenzile pentru persoanele juridice sunt cuprinse între 10 000 și 70 000 de lei.

În sesizarea transmisă CCR, Avocatul Poporului, a spus că această OUG încalcă principiul securităţii juridice, deoarece nu are avizul Consiliului Economic şi Social, în condiţiile în care modifică şi completează Legea privind Statutul poliţistului, pe cea referitoare la Statutul cadrelor militare, Legea privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, precum şi Legea poliţiştilor de penitenciare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW