Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Turcia oprește majoritatea operațiunilor de căutare, după 14 zile de la cutremur

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Turcia a încheiat majoritatea operațiunilor de căutare și salvare a supraviețuitorilor, la două săptămâni de la cutremurele care au ucis zeci de mii de oameni, a declarat autoritatea de gestionare a dezastrelor de la Ankara, conform CNN.

Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare în 40 de clădiri din două cele mai afectate provincii, Kahramanmaraș și Hatay, a declarat șeful autorității de gestionare a dezastrelor, Yunus Sezer, potrivit agenției de presă de stat Anadolu.

Salvatorii au continuat să salveze vieți de sub dărâmături până de curând. Sâmbătă, un cuplu și copilul lor în vârstă de 12 ani au fost salvați în Hatay, la 296 de ore după cutremur, a informat presa turcă. Copilul a murit ulterior.

Ilan Kelman, profesor la University College London, a declarat pentru CNN că, deși au mai existat cazuri în care oamenii au supraviețuit atât de multe zile după cutremure, este totuși „neobișnuit”.

„În principiu, corpurile noastre pot fi rezistente, dar multe se rezumă la purul noroc”, a spus Kelman.

Există o „ierarhie” a nevoilor în aceste situații de supraviețuire, a explicat Kelman.

„Regula generală este trei minute fără oxigen, trei zile fără apă, trei săptămâni fără mâncare”, a explicat el.

Hatay a fost una dintre cele mai grav afectate provincii turce afectate de cutremurul din 6 februarie. Cel puțin 80% din clădirile sale vor trebui reconstruite după ce vor fi demolate, a declarat duminică, 19 februarie, primarul provinciei, Lutfu Savas.

Potrivit celui mai recent bilanț al victimelor, cel puțin 40.000 de oameni și-au pierdut viața în Turcia în urma cutremurelor.

CITEȘTE ȘI: A doua echipă de salvatori români trimiși în Turcia a ajuns înapoi în țară

Foto: South Asian Index / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW