Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


A doua echipă de salvatori români trimiși în Turcia a ajuns înapoi în țară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 februarie 2023 Etichete: , , , ,

A doua echipă de salvatori români formată din personal specializat de căutare-salvare, medici, asistenți SMURD sau echipe canine, care au ajutat la scoaterea victimelor de sub dărâmături în urma cutremurelor din Turcia, s-a întors în țară pe parcursul zilei de vineri, 17 februarie.

Cei 59 de salvatori români au fost întâmpinați, printre alții, de ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

A fost o misiune complexă, am încercat să dăm totul ca să putem să fim în folosul acelor oameni năpăstuiți. Au fost momente de oboseală (…) Nu știu cine a mai fost la o misiune mai complicată, dar nu mi-am închipuit să văd așa ceva”, le-a transmis unul dintre salvatori jurnaliștilor prezenți la Baza 90 Transport Aerian.

Bode le-a mulțumit acestora, în numele Guvernului României, pentru că au pus umărul la salvarea mai multor victime blocate sub dărâmături, în urma cutremurelor de peste 7 grade pe Scara Richter, ce au lovit săptămâna trecută sudul Turciei și Siria.

Bine ați venit sănătoși acasă, ne putem doar imagina cum a fost acolo și, cu atât mai mult, văzând pericolele la care v-ați expus, ne bucurăm că sunteți astăzi sănătoși alături de noi (…) Spun în numele românilor că ați făcut cinste încă o dată României prin ce ați făcut în această misiune. Prin profesionalismul vostru, implicarea voastră (..) ați arătat că România este unul dintre cei mai importanți furnizori de protecție civilă la nivel european”, a fost o parte din mesajul transmis de Lucian Bode.

Totodată, salvatorii români au fost întâmpinați și de un grup al Ambasadei Turciei din România, format în principal de copii, care le-a transmis mulțumiri în numele poporului turc.

Reamintim că România a fost prima țară care a trimis echipe de salvatori în Turcia.

CITEȘTE ȘI: Primii salvatori români trimişi în Turcia au revenit în ţară FOTO & VIDEO

Sursă foto: ISU

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW