Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, despre pelerinajul de Sfânta Parascheva: Nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății a venit cu noi precizări în legătură cu pelerinajul de Sfânta Parascheva. Nelu Tătaru îi sfătuiește pe pelerini să respecte regulile sanitare impuse de autorități: portul măștii de protecție, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor.

Nelu Tătaru susține că acest an a fost diferit, din cauza pandemiei de coronavirus, iar situația nu pare să se schimbe prea curând.

Fiecare activitate este reglementată de anumite norme şi trebuie să le respectăm. La începutul acestei pandemii spuneam că nu vom avea un an normal ca în ceilalţi ani. Nu am avut sărbători pascale la fel ca în ceilalţi ani, nu am avut Rusalii, nu am avut concedii, nu am avut început de an şcolar. Deci nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani. Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital. Acolo avem nişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci putem şi noi, ca sistem medical, să respirăm”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe credincioșii care vor să participe la pelerinajul de Sfânta Parascheva să respecte regulile impuse de autorități și să evite locurile aglomerate.

Dăm aceleaşi sfaturi pe care le dăm de la începutul acestei pandemii. Portul măştii, distanţare, dezinfectant şi, în acelaşi timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Evităm acele locuri în măsura în care putem să păstrăm nişte precauţii”, a adăugat ministrul Sănătății.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW