Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


SURSE Funcția cheie cu care s-ar putea alege Florin Cîțu, după ce i-a cedat locul lui Nicolae Ciucă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, i-ar putea lua locul Ancăi Dragu în funcția de președinte al Senatului, după ce a făcut un pas în spate și l-a lăsat pe Nicolae Ciucă să fie propunerea liberalilor pentru Palatul Victoria, potrivit unor surse Main News.

Varianta în care Florin Cîțu devine al doilea om în stat ar fi luată în calcul de liberali, deși încă nu a fost luată o decizie oficală în acest sens.

Surse politice au explicat, pentru Main News, că președintele PNL și-ar dori funcția deținută, în acest moment, de Anca Dragu, din partea USR, dacă soluția propusă de liberali la consultările de la Palatul Cotroceni de joi va fi votată în Parlament.

Context

Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că PNL a propus, în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, varianta unui guvern minoritar format din liberali și UDMR, cu Nicolae Ciucă prim-ministru.

Șeful liberalilor susține că el a luat decizia de a-l propune pe ministrul interimar al Apărării și a evitat să spună dacă nominalizarea a fost cerută de președintele Iohannis.

Și PSD a dat semnale că ar agrea o astfel de variantă. Întrebat joi, 21 octombrie, dacă l-ar susține pe Nicolae Ciucă în fruntea executivului, Marcel Ciolacu a refuzat să dea un răspuns concret. O schimbare majoră față de pozițiile publice anterioare ale liderului PSD, în care critica vehement revenirea liberalilor cu puteri depline la Palatul Victoria.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com