Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Orban: Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat joi, 21 octombrie, că „în mod categoric” nu va vota pentru Guvernul Ciucă, această nominalizare fiind „picătura care a umplut paharul” și că săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Orban, joi seară, citat de News.ro.

Ludovic Orban a mai susținut că decizia de a-l propune pe Ciucă pentru funcția de premier nu a fost luată de PNL, ci de președintele Klaus Iohannis, care le-a impus-o liberalilor.

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (…) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus Iohannis. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (…) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai afirmat el.

Context

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, după a doua rundă de consultări purtate cu partidele la Palatul Cotroceni că îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Șeful statului a convocat această nouă rundă de consultări după ce Guvernul Cioloș nu a reușit să obțină votul de încredere al parlamentarilor. Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Citește mai multe despre consultările de azi de la Palatul Cotroceni:

Marcel Ciolacu, în urma consultărilor de la Cotroceni: Vom avea discuții cu domnul Ciucă dacă va fi desemnat prim-ministru

UDMR are o reținere cu propunerea lui Ciucă în funcția de premier: Nu este o chestiune personală

USR vrea refacerea coaliției. Nicolae Ciucă, agreat ca premier

SURSE Funcția cheie cu care s-ar putea alege Florin Cîțu, după ce i-a cedat locul lui Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com