Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Statul Florida a decis să elimine referințe legate de schimbările climatice prin lege

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 mai 2024 Etichete: , ,

O lege nouă din Florida, semnată miercuri de guvernatorul republican Ron DeSantis, elimină menţiunile despre schimbările climatice din documentele oficiale ale statului. Casa Albă și politicienii democrați au criticat puternic această decizie.

Ron DeSantis, care nu a reușit să obțină nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din noiembrie împotriva lui Donald Trump, a apărat și a pus semnătura pe această nouă lege pentru a mulțumi numeroșii săi alegători sceptici în ceea ce privește problema schimbărilor climatice, notează AFP, conform Agerpres.

„Legea pe care am promulgat-o astăzi (…) va ţine turbinele eoliene departe de plajele noastre, benzina în rezervoarele noastre şi China în afara statului nostru”, a declarat guvernatorul.

„Restaurăm bunul simţ în abordarea noastră în materie de energie şi respingem agenda fanaticilor ecologişti radicali”, a adăugat DeSantis, cunoscut pentru luptele sale împotriva izolării în timpul pandemiei COVID-19 şi împotriva a ceea ce el consideră a fi drepturi nejustificate acordate persoanelor transsexuale.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a guvernului federal, a descris această legislație drept o „abatere”.

„Schimbările climatice sunt un fapt incontestabil”, a declarat Frederica Wilson, o democrată care reprezintă Florida în Camera Reprezentanţilor.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW