Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Moscova afirmă că forţele speciale britanice operează în Ucraina/ Operațiune de sabotaj ar fi fost demascată

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că serviciul special naval britanic a operat în Ucraina și a asistat forțele ucrainene în încercările lor de a desfășura operațiuni împotriva forțelor ruse, conform informațiilor Reuters.

FSB, succesorul principal al KGB-ului din perioada sovietică, a afirmat că a dejucat un plan al forțelor speciale britanice de a debarca soldați ucraineni cu misiuni de sabotaj pe insula Tendriv, un banc de nisip din Marea Neagră. FSB susține că a capturat un soldat de rang înalt din cadrul forțelor speciale navale ucrainene și a furnizat numele și data nașterii acestuia.

De asemenea, FSB a menționat că unitatea de forțe speciale ucrainene era „supravegheată de o unitate SBS (Special Boat Service)”, ceea ce indică o implicare directă a Marii Britanii în conflict. Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

SBS este un regiment de forțe speciale al marinei britanice care a fost format încă din primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Această unitate a servit în diverse conflicte majore din ultimii 70 de ani, printre care Războiul din Coreea, conflictul din Irlanda de Nord, Războiul din Insulele Falklands, intervenția din Sierra Leone, Afganistan și Irak.

Războiul din Ucraina a generat cea mai profundă criză în relațiile dintre Moscova și Occident de la Criza Rachetelor din Cuba din 1962. Liderul rus Vladimir Putin a declarat că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina. Statele Unite și principalele lor aliațe europene au afirmat că nu au planuri de a trimite trupe terestre în Ucraina.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW