Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sprijinul financiar pentru părinții care stau acasă cu copiii încetează la finalul anului școlar / Anunțul făcut de Ludovic Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în debutul ședinței de Guvern, că sprijinul financiar pentru părinții care stau acasă cu copiii va înceta la finalul anului școlar. 

„Odată cu încheierea școlii va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării școlilor care a permis unui părinte să stea acasă cu elevul, cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu. Această formă de sprijin care a funcționat pe perioada stării de alertă și de urgență cât au fost suspendate cursurile școlare va înceta. Foarte multe familii active vor fi în situația în care le va fi foarte dificil să găsească o soluție pentru ca atunci când merg la servici să existe persoane care să aibă grijă de copii. Recomandarea noastră este să facă tot ce pot pentru a găsi soluții în cadril familiar, dar dacă nu vor exista astfel de soluții, permitem în condiții extrem de stricte care vor fi reglementate prin ordin comun MEC și MS redeschiderea grădinițelor și after-school-urilor pe perioada verii”, a anunțat Ludovic Orban.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *