Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


361 de zile de război în Ucraina / China ar putea furniza ajutor militar letal Federației Ruse, avertizează SUA

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Regiunea Donetsk a fost ținta unui atac cu rachete lansat de Federația Rusă în dimineața zilei de duminică, 19 februarie. Pe plan internațional, Emmanuel Macron a transmis că Franța vrea ca Rusia să fie înfrântă, dar nu zdrobită. În paralel, SUA susține că Moscova ar urma să fie ajutată de Beijing cu ajutoare militare letale. Este cea de-a 361-a zi a războiului din Ucraina. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 361 a războiului din Ucraina:

17:53 – Unul dintre aliații lui Vladimir Putin, liderul cecen Ramzan Kadîrov, a transmis duminică, 19 februarie, că plănuiește să înființeze un grup de mercenari similar cu Wagner, gruparea condusă de Evgheni Prigojin,

DETALII, AICI.

16:30 – Două rachete lansate de Federația Rusă au zburat „periculos de aproape” de o centrală nucleară din Sudul Ucrainei în dimineața zilei de duminică, a transmis Energoatom.

15:59 – Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene, a transmis că este „urgent” ca UE să urgenteze livrările de muniție în Ucraina, potrivit unei declarații citate de The Guardian.

15:21 – Premierul italian Giorgia Meloni ar urma să viziteze Kievul pe 21 februarie și să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodîmîr Zelenski, potrivit presei din peninsulă.

13:01 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:30 – Franța vrea ca Federația Rusă să fie înfrântă în Ucraina, dar nu să fie „zdrobită”, a transmis președintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat Journal du Dimanche și citat de The Guardian.

10:25 – Orașul Druzhkivka din Donetsk a fost atacat cu rachete în dimineața zilei de duminică, a transmis guvernatorul Pavlo Kyrylenko. Au fost lovite o clădire de 2 etaje și mai multe vehicule.

10:20 – În cursul zilei de sâmbătă, Rusia a lansat 16 rachete asupra Ucrainei, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni.

10:10 – China ar urma să furnizeze Rusiei ajutor militar letal pentru a ajuta Federația Rusă în timpul războiului din Ucraina, potrivit unei amenințări lansate de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. El l-a avertizat în cadrul unei întâlniri de sâmbătă, din marja Conferinței de Securitate de la Munchen, să nu facă pași în acest sens.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii