Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Soarta lui Cătălin Cîrstoiu privind candidatura la Primăria Capitalei se decide astăzi: Ce nume noi se vehiculează

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Liderii PSD se vor reuni luni dimineață la sediul partidului pentru a lua o decizie cu privire la susținerea medicului Cătălin Cîrstoiu pentru candidatura la Primăria Capitalei. Mai apoi, această chestiune va fi discutată cu liderii PNL în cadrul unei ședințe de coaliție.

Cu exact o săptămână în urmă, liderii coaliției anunțau că astăzi urma să fie depusă la Biroul Electoral candidatura oficială a lui Cîrstoiu, împreună cu semnăturile necesare. Ulterior, însă, în urma scandalului legat de activitatea medicului în clinica deținută de soția sa, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au început să ridice semne de întrebare privind sprijinul pentru Cîrstoiu.

În aceeași săptămână, la ședința coaliției, primarii PSD și PNL din București, împreună cu liderii organizațiilor municipale ale celor două partide, au respins posibilitatea unei eventuale intrări în cursă în locul lui Cîrstoiu. Singura excepție a fost Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, însă Marcel Ciolacu a respins posibila sa intrare în cursă.

„Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Am spus foarte clar că luni vom face o coaliţie, am vorbit pe WhatsApp cu domnul Cîrstoiu, o să vorbesc şi telefonic mai târziu, e normal că ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri şi să urmăresc. (…) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă.

Potrivit informațiilor noastre, cel mai probabil, Cătălin Cîrstoiu va fi retras. Printre numele luate în considerare se numără Sebastian Burduja, șeful PNL București Gabriela Firea și Rareș Bogdan. De asemenea, nu este clar dacă Burduja vrea să candideze sau are susținerea propriului partid.

Cu doar două zile înainte de a fi luată o decizie de către Coaliție cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație în sprijinul Gabrielei Firea. El a afirmat că „adevărul a ieșit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, fără a oferi detalii cu privire la context, întrucât nu au apărut noi informații în anchetă.

„Astăzi, după nici un an de zile, adevărul a ieşit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Marius Budăi nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Trebuie să învăţăm, fiindcă suntem oameni politici, trebuie să înţelegem că politica nu este balet, trebuie în schimb să ţinem unii la alţii”, a declarat președintele PSD, sâmbătă, într-o conferința de presă la PSD Argeș.

Ciolacu a afirmat că cea mai semnificativă calitate a Gabrielei Firea este efortul ei de a aduna în echipă „tot ceea ce reprezintă un plusvaloare”.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii