Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Situația regională de securitate, analizată de șeful Statului Major împreună cu o delegație a Congresului SUA 

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 martie 2022

Situația regională de securitate, consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic și angajamentul substanțial al SUA de apărare a României au fost principalele teme de discuție purtate la vizita Congresului SUA de luni, 21 martie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, potrivit unui comunicat MApN. 

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și secretarul de stat Simona Cojocaru sunt oficialii români care s-au întâlnit cu delegația Congresului SUA, condusă de Stephen Lynch, președintele Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

Ambele părți au făcut asigurări conform cărora NATO și trupele SUA contribuie decisiv la securitatea noastră si a Alianței.

„Coeziunea și solidaritatea aliată există, o vedem aici, la Marea Neagră, în baza de la Mihail Kogălniceanu! Demonstrăm cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaţilor. Dislocarea forțelor americane ne consolidează apărarea. Trebuie să continuăm să consolidăm postura NATO, iar crearea unui grup de luptă aliat în România reprezintă un obiectiv major pentru noi“, a transmis secretarul de stat.

În contextul războiului din țara vecină, Congresmanul Stephen Lynch a reiterat angajamentul puternic al SUA pentru apărarea flancului estic, respectiv a României.

Sursa foto: Facebook / Simona Cojocaru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW