Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Anisie: Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor. Decizia ministrului vine după ce președintele Iohannis a anunțat că de luni se va institui stare de urgență în țară.

„Este important să comunicăm poate mai mult decât de obicei. Nevoia de informare din partea autorităților către romani trebuie accentuata, astfel încât sa trecem cu bine. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor nostri”, susține ministrul.

Ministrul a subliniat că învățarea este un proces continuu pe care toți trebuie să îl susținen, iar o parte din măsurile identificate și luate au apărut deja în spațiul public.

„Altele le vom prezenta astazi in premiera. Alaturi de mine in videconferinta se afla o parte dintre cei care au dat dovada din primul moment de solidaritate si s-au alaturat demersului inceput de Ministerul Educației.

Vreau sa va asigur ca vom valorifica orice idee si solutie. Suspendarea cursurilor a facut ca scoala sa se mute in spatiul de acasa. Alaturi de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifca cele mai bune solutii pentru elevi si cadrele didactice. Cursurile suport online reprezinta o astfel de solutie și incurajez profesorii sa le foloseasca. Pentru că suntem constienti ca nu in fiecare casa ajunge internetul am decis ca MEC să încheie si un parteneriat cu TVR, prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lectiile lor la cat mai multi elevi”, a explicat ministrul.

Monica Anisie susține că miniștrii Educației din celelalte țări din UE au apreciat măsura Ministerului Educației de a încheia un contract cu TVR pentru ca profesorii să predea la tv pentru copiii care nu au acces la internet.

„Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin Teleșcoală să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naționale, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a.  Avem nevoie de solidaritate în aceste momente. Faptul că Ministerul Educației împreună cu societatea civila realizeaza acest efort comun inseamna foarte mult pentru societatea romaneasca, aflata acum la un moment de cumpana.

Am participat la o teleconferinta cu ministrii Educatiei din UE și am fost apreciați pentru faptul ca Ministerul impreuna cu TVR realizeaza lectii pentru copii. Am fost printre primele tari care ne-am mobilizat atat de repede.

În zilele urmatoare voi aduce alaturi de noi si alte entitati care vor sa se alature demersului nostru. E timpul să fim uniti in numele copiilor noștri

Avem acum șansa să deschidem drumuri pentru ceea ce va urma și după aceasta perioada. Nimic nu este perfect, dar totul poate fi perfectibil”, a mai declarat ministrul Economiei, Monica Anisie.

Știre în curs de actualizare

Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW