Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Lovitură dură pentru Primăria Capitalei: Instanța întoarce licitația pentru 100 de autobuze electrice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 februarie 2023 Etichete: , ,

Primăria Capitalei nu va putea încheia cu firma Karsan contractul pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis marți, 7 februarie, contestația depusă de BMC Truck and Bus. O altă acțiune, depusă de New Kopel, a fost respinsă de instanță.

Primăria Capitalei a relansat pe 16 iunie licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 304 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor. Este a patra încercare de cumpărare a acestor vehicule, după ce primele trei licitații au fost anulate.

La finalul anului trecut, municipalitatea a desemnat câștigătoarea licitației firma Karsan din Turcia.

CNSC dă dreptate BMC

Turcii de la BMC Truck and Bus, care dețin și o unitate de asamblare în Ciorogârla (județul Ilfov), nu au fost însă de acord cu rezultatul procedurii și au contestat rezultatul la CNSC.

Reprezentată de una dintre cele mai importante case de avocatură din România, Țucă Zbârcea și Asociații, BMC a reclamat, printre altele, că oferta făcută de Karsan ar fi trebui declarată neconformă din cauza faptului că acesta nu ar conține un buletin de încercări E-SORT obținut la un laborator acreditat în Uniunea Europeană. De asemenea, reprezentanții BMC acuză că oferta Karsan nu îndeplinește cerințele tehnice.

După mai bine de o lună, CNSC a admis în integralitate contestația depusă de BMC și a obligat Primăria Capitalei să dispună remedierea.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW