Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful Poliției Rutiere Maramureș, reținut de DNA pentru abuz în serviciu și fals intelectual

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 13 august 2024

Procurorii DNA din cadrul Serviciului teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a șefului Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 august 2024, a suspectului GOTH GHEORGHE DUMITRU, comisar șef de poliție și împuternicit șef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni) și fals intelectual. Totodată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată.”, a transmis DNA.

Potrivit anchetatorilor, la data de 11 mai 2024, suspectul Goth Gheorghe Dumitru, în calitatea sa de șef al Serviciului Rutier, ar fi șters din baza de date informatică a poliției informațiile care indicau că dreptul de a conduce al unui anumit individ era suspendat pentru 150 de zile.

În plus, el ar fi instruit un subordonat din cadrul aceluiași serviciu să modifice datele în aceeași aplicație, astfel încât să pară că dreptul de a conduce al respectivei persoane era valabil, deși, în realitate, acest drept fusese suspendat de instanță începând cu data de 26 aprilie 2024.

Cercetările efectuate au arătat că în zilele de 28 mai 2024 și 6 iunie 2024, un suspect a condus autoturismul său personal pe drumurile publice, deși dreptul său de a conduce era suspendat pentru 150 de zile, începând cu data de 26 aprilie 2024.

De asemenea, pe 20 aprilie 2024, șeful Serviciului Rutier ar fi dispus restituirea permisului de conducere unui șofer care a fost implicat într-un accident rutier cauzat de neacordarea priorității, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Foto: Poliția Română

Comentarii