Wednesday, January 26, 2022
Jurnalism corect


Șeful IPJ Giurgiu, schimbat din funcție după crima care a îngrozit Bolintin-Vale

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu a fost schimbat din funcție, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) joi, 13 ianuarie. Decizia a fost luată în contextul protestelor care au avut loc în orașul Bolintin-Vale, după o crimă care a îngrozit orașul. În weekend, un bărbat a fost lovit cu o piatră până a murit.

Astfel, comisarul șef de poliţie Constantin Cătălin Georgescu a fost înlocuit din funcţia de şef al IPJ Giurgiu. În locul acestuia, a fost împuternicit comisarul-șef Dana Ionuț, șeful Poliţiei Sector 1 din Capitală.

„Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcția de inspector șef a domnului comisar-șef Dana Ionuț, ofițer care a ocupat mai multe funcții de conducere, în prezent fiind titularul postului de șef al Poliției Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

De asemenea, domnul comisar-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R.

Comisarului-șef Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române”, transmite MAI într-un comunicat de presă.

Totodată, ministerul informează că a fost trimisă în județ o echipă comună din cadrul Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru a clarifica gestionarea situației operative, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

„În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.

Context

Un protest a avut loc miercuri seara, 12 ianuarie, în Bolintin-Vale, județul Giurgiu, după crima care a îngrozit orașul. Câteva zeci de persoane au protestat în miercuri seara la sediul Primăriei şi cel al Poliţiei. Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a transmis că a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze.

Oamenii au ieșit în stradă după ce duminică, 9 ianuarie, un bărbat a fost ucis cu o piatră, în stradă. Un tânăr și șoferul unui microbuz au intrat într-un conflict, iar tânărul l-a lovit pe șofer cu o piatră în cap.

Fratele victimei a sunat ulterior la 112, în jurul orei 20:30, șoferul microbuzului fiind transportat la un spital din Capitală, unde a decedat, conform HotNews.ro. Tânărul acuzat de agresiune este arestat preventiv.

Oamenii sunt nemulţumiţi de moartea localnicului şi cer ca autorităţile să facă dreptate în acest caz.

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *