Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șapte cetățeni sirieni și irakieni descoperiți într-o autoutilitară în PTF Calafat

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 18 iulie 2024

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au descoperit șapte cetățeni sirieni și irakieni ascunși într-o autoutilitară care se deplasa din Bulgaria spre România, în urma unui control efectuat asupra vehiculului.

Potrivit autorităților, la data de 17.07.2024, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare, înmatriculată în Bulgaria, călătorind pe ruta Bulgaria-România, fără bagaje.

În baza analizei de risc, s-a procedat la verificarea amănunțită a mijlocului de transport, în comun cu polițiștii de frontieră bulgari, fiind descoperite ascunse în interior șapte persoane de sex masculin.

În timpul cercetărilor, s-a constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate și au declarat verbal că sunt cetățeni sirieni și irakieni. Aceștia au spus că s-au urcat în autoutilitară într-o parcare din localitatea Sofia, Bulgaria, cu ajutorul șoferului.

De asemenea, au mai relatat faptul că au plătit sume cuprinse între 15.000-17.000 euro fiecare, pentru a fi transportați ilegal din Tucia până în Germania.

Astfel, șoferului turc i s-a interzis intrarea pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

De asemenea, conform protocolului româno-bulgar, cei șapte cetățeni străini și șoferul au fost preluați de reprezentanții Poliției de Frontieră Bulgare pentru continuarea cercetărilor.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW