Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Modificările aduse la legea de funcţionare a Curţii de Conturi, atacate de Klaus Iohannis la CCR

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 iulie 2020 Etichete: , ,

Preşedintele României Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituțională a României Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

“Sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, 10 iulie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Legea a fost transmisă în 22 iunie de Parlament pentru promulgare.

Conform documentului transmis de Administrația Prezidențială, legea contravine mai multor articole din Constituţie.

De asemenea, Administrația Prezidențială invocă faptul că, prin această lege, preşedintelui Curţii de Conturi i se atribuie aceleaşi competenţe ca şi plenului instituţiei În plus, acesta va coordona, îndruma şi conduce, după caz, întreaga activitate a instituţiei, ceea ce înseamnă că nu mai este respectat principiul independenţei membrilor Curţii de Conturi în exercitarea mandatului lor.

Vezi și Validarea controversată a lui Bădălău pentru un post de vicepreședinte în Curtea de Conturi / Baronul PSD de Giurgiu, condamnat pentru furt, grațiat de Ceaușescu și cercetat pentru spălare de bani

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW