Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Două locuri de joacă au fost modernizate în Parcul Cișmigiu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2023

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi, 24 ocotombrie, modernizarea a două locuri de joacă în Parcul Cişmigiu şi a afirmat că, până la finalul anului 2024, doreşte reabilitarea tuturor locurilor de joacă din Capitală, care ţin de Primăria Generală. 

„Suntem bucuroşi să deschidem două dintre locurile de joacă din Cişmigiu, complet modernizate. Echipamentele sunt toate noi. În Parcul Cişmigiu avem trei locuri de joacă şi un loc pentru practicarea sportului. În total, avem 40 în parcurile pe care noi le gestionăm şi din aceste 40 am schimbat până în momentul ăsta zece. Pentru celelalte treizeci suntem în procedură de achiziţie prin ALPAB, administraţia noastră de lacuri, parcuri. Noutatea pentru acest loc de joacă este că avem două aparate care sunt specifice pentru copii atipici, deci este un loc de joacă incluziv, în care oricine, orice copil poate să se joace. Sperăm ca până la sfârşitul anului viitor sa avem toate locurile de joacă modernizate, în condiţiile în care ele nu s-a mai atins nimeni de ele din 2010”, a spus Nicușor Dan.

Întrebat cu privire la starea actuală a locurilor de joacă, primarul a menționat că există anumite decizii ale ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) care nu au fost încă revizuite, iar unii dintre acestea sunt în continuare în uz, în timp ce altele nu sunt folosite.

„Mai avem, însă facem acele mari investiţii care nu s-au făcut de 10, 20, 80 de ani, cum este podul mare din Tineretului, cum este podul mare de aici din Cişmigiu, cum sunt aleile din Parcul Tineretului, cum sunt malurile de lac din Herăstrău, cum este sistemul de iluminat din Herăstrău. Poate că atunci am fost prea optimist, dar ce vreau să spun este că cu seriozitate ne apucăm de acele lucruri care contează”, a mai spus edilul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW