Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Rusia dorește discuții cu SUA privind Ucraina: „Acest dialog este foarte necesar”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 iunie 2024 Etichete: , , ,

Rusia subliniază urgența unor discuții de securitate cu Statele Unite, care trebuie să fie „cuprinzătoare” și să includă problema Ucrainei, a declarat Kremlinul vineri.

„Este imposibil să scoatem segmente individuale din complexul general al problemelor acumulate şi nu vom face acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Moscova este pregătită să discute cu Washingtonul despre riscurile nucleare.

„Deci suntem deschişi la dialog, dar la un dialog larg şi cuprinzător care acoperă toate dimensiunile, inclusiv dimensiunea actuală, legată de conflictul din jurul Ucrainei, legată de implicarea directă a SUA în acest conflict”, a declarat Peskov reporterilor.

Statele Unite resping afirmația Rusiei conform căreia furnizarea de arme Ucrainei le transformă într-un participant direct la un război menit să provoace o „înfrângere strategică” severă pentru Moscova. SUA afirmă că orice negocieri legate de război trebuie să implice Ucraina.

Deși poziția Rusiei, reiterată de purtătorul de cuvânt Peskov, nu este nouă, el a menționat că lista subiectelor pe care Rusia și Statele Unite trebuie să le abordeze este în creștere.

Din perspectiva Washingtonului, Putin este cel care, în al treilea an al războiului din Ucraina, adaugă noi teme pe lista preocupărilor de securitate. În această săptămână, el a vizitat Coreea de Nord, țară care deține arme nucleare, a semnat un acord de apărare reciprocă cu liderul nord-coreean Kim Jong Un și a sugerat că ar putea furniza arme rusești Coreei de Nord ca răspuns la sprijinul militar occidental pentru Ucraina.

De asemenea, joi, Putin a reiterat intenția de a revizui doctrina Rusiei privind utilizarea armelor nucleare. Ultimul tratat de control al armelor rămas, care limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care Rusia și Statele Unite le pot desfășura, urmează să expire în 2026.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW