Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Strategia prin care PSD vrea să atragă electoratul. Încă un social-democrat anunță organizarea unui referendum

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a anunțat că le va propune social-democraților să organizeze un referendum pentru un proiect la care se gândește de mult timp intitulat „Renașterea Maramureșului” și care are ca scop încurajarea natalității în acel județ. Anunțul a fost făcut după ce, în urmă cu o săptămână, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că se gândește la organizarea unui referendum privind vinieta „Oxigen”.

Potrivit unor surse politice, faptul că social-democrații organizează referendumuri nu este întâmplătoare. Este strategia PSD prin care vrea să atragă electoratul, organizând referendumuri pe diferite teme, acolo unde se poate.

„Voi propune colegilor din PSD ca, alături de alte partide politice, să suținem cu adevărat un program prin care familiile tinere ale Maramureșului să fie încurajate să facă acest pas, să vedem că tinerii revin la formula de bază a societății, la familie. Prin acest program, Consiliul Județean, alături de fiecare primărie din județ va propune locuitorilor un referendum județean în ziua alegerilor locale. Și vom propune ca o parte din bani să vină de la Consiliul Județean, iar o parte de la fiecare primărie locală, astfel încât fiecare cuplu de tineri ai Maramureșului, după ce se căsătoresc și fac un copil, să primească o sumă importantă de bani, pentru a putea crește acei copii. La fiecare al treilea copil, familiile ar trebui să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă”, a scris Zetea pe Facebook.

Social-democratul precizează că „dacă cei de la București nu vor susține un astfel de proiect, noi, printr-un referendum, îl vom aproba și îi vom obliga și pe cei din Parlament și pe cei din Guvernul României, indiferent de culoarea politică, să susțină un proiectul prin care Maramureșul poate renaște”.

Gabriela Firea, referendum în București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că se gândește la organizarea unui referendum în București, pentru ca cetățenii să decidă care sunt cele mai bune măsuri în lupta cu poluarea, deoarece sunt „foarte multe petiții, atacuri, critici împotriva taxei Oxigen”.

”Am văzut că sunt foarte multe petiții, atacuri, critici împotriva taxei Oxigen. Putem să și renunțăm la această taxă, nu am o problemă, dacă asta își doresc cetățenii, dar ca să vedeți în ce ipocrizie trăim: dacă nu faci nimic ți se reproșează că nu faci, iar dacă iei măsuri pe care țări din Europa le-au luat cu mult timp în urmă, ți se reproșează că iei măsuri. Așa este peste tot în Europa: poluatorul plătește.

Putem organiza și un referendum în Capitală, eu n-am nicio problemă. Să vedem dacă cetățenii din București își doresc să circule mașini non euro, euro 1, euro 2 sau euro 3 în orașul lor. Vă spun sincer, mă gândesc la toate variantele, pentru că văd că orice facem cu ochii la Europa, nu este bine. În toată Europa sunt companii municipale. De ce mă atacă opoziția? Pentru că erau 4-5 companii căpușă care parazitau Capitala. Acum, pentru că am făcut pe model european, am redus cheltuielile bugetare, nu este bine. Ajungi într-o situație în care nici nu mai știi cum este mai bine să faci!”, a declarat Gabriela Firea.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW