Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ședința Consiliui General al Capitalei: Gabriela Firea vrea să renunțe unele companii municipale / 3000 de teste COVID-19 pentru angajați din subordinea PMB

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 aprilie 2020 Etichete: , ,

În debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, primarul Gabriela Firea a anunțat că propus comasarea companiilor municipale pentru a diminua costurile. Pe ordinea de zi de mai regăsește un proiect de hotărâre privind achiziția a 3000 de teste COVID-19 pentru angajați din subordinea Primăriei.

„Un proiect foarte important se referă la testarea angajaților care lucrează în servicii esențiale. Pe lângă testele pentru cadrele medicale pe care le-am comandat, vom achiziționa alte 3000 de teste pentru angajații din transportul public, termoficarea, iluminat public și servicii sociale.

De asemenea, supun un proiect pentru medicii de familie care ne-au rugat să le asigurăm un număr foarte mare de halate de protecție și mânuși deoarece medicii de familie sunt și ei în prima linie. Pacienții cronici sau acute se prezintă în primul rând la medicul de familie și de aici necesitatea ca aceștia să fie protejați.

Din cele 21 de companii înființate de Primăria Capitalei vom rămâne prin fuziune și absorție deocamdată cu 13 companii deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile și de asemenea bugete impresionante să meargă în continuare către sănătate, către domeniul social și către serviciile de utilitate publică. Nu renunțăm la acele companii, ele se vor regăsi ca departamente sau divizii în cadrul companiilor care le vor absorbii activitatea”, a declarat Gabriela Firea în ședința de Consiliu General.

 

 

 Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW