Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Turiștii vor putea merge Grecia doar în baza unui cod de bare. Ce condiții trebuie să îndeplinim pentru a pleca în vacanță

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , ,

De la 1 iulie turiștii vor putea pleca în vacanță în Grecia. Guvernul de la Atena a stabilit regulile și procedurile pentru cei care vor să-și petreacă concediul în această țară. Toți străinii vor trebui să completeze un formular cu 48 de ore înainte să intre în Grecia. 

Formularul va conține datele personale ale turiștilor, modalitatea de transport folosită, durata sejurului, date despre locația în care vor fi cazați, țara de origine, dar și țările vizitate în ultimele 15 zile.

Documentul pe care trebuie să-l completeze turiștii care pleacă în Grecia se poate găsi pe site-ul travel.gov.gr.

Chestionarul trebuie completat cu 48 de ore înainte de sosirea în Grecia. Odată completat formularul, turiștii vor primi un cod de bare QR în baza căruia se va putea intra în țară. Prin acest cod de bare autoritățile elene au acces la datele completate de turiști în formular.

Codul de bare poate fi prezentat și în formal electronic, pe telefon, sau într-o variantă imprimată pe hârtie.

În baza fiecărui cod de bare autoritățile elene vor evalua riscul posibilității ca un turist să fie infectat cu coronavirus. În acest fel, la intrarea în Grecia străinii vor fi direcţionați spre ieşire sau spre spaţiul de testare.

Potrivit noului protocol de protecţie civilă, turiștii care vor fi testați vor trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar și să aștepte rezultatul testului.

Toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale de la 1 iulie.  De asemenea, porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi din Italia. Celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

Până în prezent Grecia a înregistrat 3 376 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 191 de decese. Dintre persoanele infectate, 1 374 au fost declarate vindecate și externate.

sursa foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW