Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România, pe primul loc în grupa de calificare la UEFA Euro 2024, după victoria în fața Elveției

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Reprezentativa României a încheiat, marţi seară, neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la UEFA EURO 2024. Tricolorii au învins Elveţia pe Arena Naţională, scor 1-0, şi sunt calificaţi la turneul final de anul viitor, primul pentru România după opt ani, potrivit news.ro.

Atacantul Denis Alibec a declarat, marţi seară, că a trăit cel mai frumos moment din viaţa sa, când a marcat unicul gol al meciului României cu Elveţia, din preliminariile CE-2024.

„Este cel mai frumos moment din viaţa mea. Să marchez în  faţa a 50.000 de români, acesta este visul oricăriu fotbalist. Le promitem că la Euro vom face o figură şi mai frumoasă”, a spus Alibec.

Golul de marţi seară, el l-a dedicat familiei, prietenilor, dar mai ales lui şi a spus că Edi Iordănescu a reuşit să facă o familie la echipa naţională. De asemenea, selecţionerul Edward Iordănescu a declarat că singurul său merit este că a avut încredere în jucătorii săi, după campania care a dus România la Euro-2024.

„Este o bucurie fără margini şi un sentiment deobseit, Gerenaţia asta poate să crească. Am un singur merit. Am avut încredere în jucători”, a declarat selecţionerul la finalul meciului.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 2 decembrie, la Hamburg.

Urnele sunt următoarele:

Urna 1

Germania ( gazdă)

Portugalia

Franţa

Spania

Belgia

Anglia

Urna 2

Ungaria

Turcia

România

Danemarca

Albania

Austria

Urna 3

Ţările de Jos

Scoţia

Croaţia

Slovenia

Slovacia

Cehia

Urna 4

Italia

Serbia

Elveţia

Câştigătoarea play-off-ului A

Câştigătoarea play-off-ului B

Câştigătoarea play-off-ului C

FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii