Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacia reia producția la Mioveni / Curând va reîncepe și fabricația de vehicule

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Producătorul de automobile Dacia îşi va relua progresiv producţia de la Mioveni, începând de marţi. Un număr de 13.500 de angajaţi ai fabricii au fost plasaţi în şomaj tehnic.

Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie până 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Marți urmează să repornească uzina Mecanică și de Șasiuri și un departament de la cea de Vehicule.

Producția propriu-zisă de mașini urmează să reînceapă de pe data de 4 mai.

În mod uzal compania produce peste 25.000 de mașini pe lună, dintre care peste două treimi sunt Duster. Producția va fi cu peste 40.000 de mașini sub cea dintr-un an normal, însă și cererea este foarte slabă, din moment ce aproape toată Europa este în carantină, arată hotnews.ro.

În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru. Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine”, transmite Dacia, printr-un comunicat de presă.

sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *