Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trafic intens la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore: Peste 250.000 de persoane au tranzitat granița

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 4 august 2024

Poliția de frontieră a anunțat un trafic intens la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore, având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival și că aceasta este perioada concediilor pentru cetățenii români care lucrează în afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, un total de 488.800 de persoane, atât cetățeni români cât și străini, au tranzitat frontiera, pe ambele sensuri (intrare și ieșire).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalitățile de control aproximativ 122.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creștere de aproximativ 112%.

Totodată, au tranzitat frontiera cu Ungaria 88.300 de mijloace de transport, cu 80% mai mult decât în același interval din 2023, când au trecut 49.000 autovehicule.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii