Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


„Portițe deschise” pentru refacerea coaliției PNL-USR. Cîțu: Toți trebuie să ne asumăm guvernarea / Barna: Cu un alt premier, ne așezăm la masă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Partidul Național Liberal a decis să participe la audierile miniștrilor propuși de USR pentru Guvernul Cioloș, pentru a asigura cvorum, dar parlamentarii liberali se abțin să voteze, a anunțat Florin Cîțu, menționând că este o dovadă de maturitate și deschidere. Dan Barna, vicepreședinte USR, a confirmat disponibilitatea la dialog din partea partidului pe care îl reprezintă pentru a relua negocierile în coaliție.

Decizia de vot a fost luată aseară în BEx (n.r. ședința Biroului Executiv PNL de luni seară), ne vom abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest guvern”, a declarat Florin Cîțu, menționând că liberalii se vor abține de la vot și în comisii, și în plen.

Președintele PNL a explicat că decizia luată în BEx este o dovadă de maturitate și deschidere pentru reluarea negocierlor dintre liberali și USR.

Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a explicat liderul liberalilor.

Cîțu a precizat că PNL va încerca să facă o majoritate în jurul liberalilor, dar a menționat că nu va face un pas în spate, renunțând la funcția de prim-ministru.

 „Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici, acum. Toţi trebuie să ne asumăm această guvernare. PNL are nişte decizii ale PNL, ele sunt nişte decizii ale PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL”, a adăugat Cîțu.

Dan Barna: Portița este în continuare deschisă

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat, la finalul audierii din Comisia de specialitate, că Guvernul propus de Dacian Cioloș se va prezenta miercuri în plen pentru a lăsa decizia de învestire la nivelul parlamentarilor.

În ceea ce privește reluarea negocierilor pentru refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, Barna a explicat că USR este deschis la dialog, dar nu va accepta varianta propusă de liberali, cu Florin Cîțu prim-ministru.

Portiţa este în continuare deschisă, suntem total de acord să ne aşezăm la masa dialogului pentru a continua coaliţia.(….)Cu un alt premier, ne aşezăm la masă şi criza poate să înceteze, dar mâine (n.r. miercuri) criza poate să înceteze printr-un vot pentru Cabinetul Dacian Cioloș”, a spus Dan Barna.

CITEȘTE MAI MULTE AICI – LIVE TEXT A început audierea miniștrilor propuși de Dacian Cioloș: Avize negative pe bandă rulantă

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *