Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reactoarele mici modulare ale companiei NuScale vor primi aprobarea finală a autorității de reglementare nucleară din SUA

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 august 2022

Comisia de Reglementare Nucleară (NRC) din SUA ar urma să emită, în luna noiembrie, certificatul final pentru Reactoarele Mici Modulare (SMR) ale firmei NuScale, ce vor fi amplasate și în România, la Doicești, potrivit World Nuclear News. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că certificarea presupune că reactoarele SMR îndeplinesc toate condițiile de siguranță.

Designul reactoarelor NuScale este primul design de SMR certificat de NRC, după mai bine de 6 ani de la momentul în care compania americană a aplicat pentru obținerea aprobării autorităților americane.

Aprobarea designului NuScale și a siguranței (…) nu puteau veni într-un moment mai crucial – când, în lume, oamenii sunt chinuiți de prețurile volatile ale energiei și de fenomenele meteo extreme, generate de schimbările climatice. Suntem mulțumiți cu recunoașterea siguranței tehnologiei și a potențialului nostru, de a avea o soluție energetică fără carbon pentru a răspunde cerințelor comunității globale”, a spus John Hopkins, CEO-ul NuScale.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat, citând decizia Comisiei americane, că reactoarele SMR, ce vor fi amplasate la Doicești, îndeplinesc toate cerințele de siguranță.

Prin instalarea la Doicești a reactoarelor mici modulare, România va avea acces la cea mai nouă tehnologie de producere energiei prin intermediul mijloacelor nucleare civile. Este un pas important pentru a deveni independenți energetic”, a precizat Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: SUA va finanța cu 14 milioane de dolari proiectul pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România / Iohannis: Securitatea energetică, unul dintre obiectivele comune

Sursă foto: Nuscale

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *