Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Maia Sandu: La 1 iunie, am scris istorie împreună. Moldova a fost centrul Europei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 iunie 2023

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea summitului Comunităţii Politice Europene (CPE) de la Bulboaca, numind evenimentul un succes istoric pentru Moldova. Într-un comunicat oficial, şefa statului și-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care au contribuit la desfăşurarea summitului, afirmând că aceasta a fost rezultatul muncii asidue şi devotate a tuturor celor implicaţi.

„La 1 iunie, am scris istorie împreună – Moldova a fost centrul Europei. Acest lucru nu s-a întâmplat pur şi simplu, ci datorită oamenilor harnici şi dedicaţi; unii s-au văzut mai mult, alţii mai puţin, dar toţi au muncit mult pentru a face posibil acest eveniment”, a spus şefa statului, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Preşedinta a subliniat că toţi oaspeţii au spus la unison că summitul CPE în Moldova a fost un succes, iar acest succes se datorează tuturor oamenilor Moldovei.

Preşedinta a transmis mulţumiri speciale fiecărei categorii de persoane implicate, inclusiv diplomaţilor, ofiţerilor de securitate, muncitorilor, poliţiştilor, mediciilor, jurnaliştilor şi multor alţii. Ea a menţionat că aceştia au asigurat ordinea, securitatea şi confortul tuturor participanţilor, contribuind astfel la reuşita evenimentului.

În încheierea mesajului său de mulţumire, Maia Sandu a afirmat că oamenii implicaţi au creat un mediu prietenos şi familiar pentru Europa, subliniind că cu ajutorul lor şi a celor asemenea lor, Moldova va continua să progreseze şi să se apropie de Uniunea Europeană.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți citi aici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii