Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Putin s-a întâlnit cu Viktor Orban la Beijing. Ce au discutat cei doi oficiali

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 17 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Vladimir Putin s-a întâlnit, marți, la Beijing, cu singurul său aliat din Uniunea Europeană, premierul ungar, Viktor Orban. Putin și Orban și-au reafirmat „angajamentul comun” pentru legături bilaterale strânse, în ciuda tensiunilor internaționale legate de războiul din Ucraina, relatează Reuters.

„În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi oportunitățile pentru menținerea contactelor și dezvoltării relațiilor sunt foarte limitate, în orice caz, ne aduce doar satisfacție faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt meținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, i-a spus președintele rus premierului maghiar, Viktor Orban, potrivit sursei citate.

Oficialul de la Budapesta a postat pe Facebook o fotografie alături de Putin, arătând, astfel, în mod public, susținerea față de liderul de la Kremlin.

Potrivit  purtătorului de cuvânt al lui Orban, Bertalan Havasi, premierul ungar a discutat cu Putin despre livrările de gaze și petrol și despre situația legată de energia nucleară. Pe baza unui contract din 2014, compania rusească de stat Rosatom construiește o centrală nucleară în Ungaria, menționează sursa amintită.

Viktor Orban și Putin participă, marți, 17 octombrie, la Forumul economic Belt and Road al Chinei, unul dintre principalele motoare de expansiune propagandistică și economică ale regimului dictatorului Xi Jinping.

Sursă foto: Viktor Orban

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW