Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului miercuri, 20 aprilie, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

Podul a fost redeschis începând cu ora 13:00, pe A2 calea 1, cu o zi mai devreme decât calendarul asumat, potrivit sursei citate. CNAIR precizează că a fost asigurat un „nivel ridicat de calitate a lucrărilor efectuate”, pentru a nu afecta începerea sezonului estival.

Context

Lucrările de reabilitare ale Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui, au fost reluate la jumătatea lunii februarie, în zonă fiind instituite restricții de circulație.

Odată cu apropierea sezonului estival și totodată cu creșterea valorilor de trafic pe autostradă, lucrările au fost oprite, iar restricțiile ridicate.

CNAIR transmitea în 15 februarie că termenul de finalizare a contractului de execuție este data de 12 februarie 2023, iar garanția este de 5 ani, lucrările de reabilitare fiind efectuate de firma Maristar COM. Valoarea contractului este de 66,8 milioane de lei fără TVA.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/podul-de-la-cernavoda-a-fost-redeschis-complet-traficului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW