Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Purtăm iar masca în exterior după începerea școlii? Cum răspunde prefectul Capitalei

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2021 Etichete: ,

Prefectul Capitalei anunță posibila revenire la obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior. Alin Stoica susține că s-ar putea introduce din nou măsura odată cu începerea școlii, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

Măsura ar putea fi extinsă, explică sursele Main News, și în alte zone din țară.

Doar 4.000 de elevi vaccinați în cinci zile

În ultimele cinci zile au fost vaccinați aproximativ 4.000 de elevi, în condițiile în care școala începe peste doar câteva zile iar numărul infectărilor crește în fiecare bilanț. Informațiile apar în centralizarea Ministerului Educației.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Doar 4.000 de elevi vaccinați în cinci zile, înainte de începerea școlii | Medic: Secția ATI, plină de o lună

Manager de spital: Secția ATI, plină

Șeful Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a afirmat, sâmbătă, că secția ATI nu mai are locuri de aproape o lună.

Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID. Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment. Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie. De aceea toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale„, a declarat medicul.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea, în mijlocul luptei politice / Ministrul Ioana Mihăilă: Lipsa de medicamente se datorează iresponsabilității premierului Cîțu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW