Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Papa Francisc: Pandemia de coronavirus, unul dintre răspunsurile naturii la ignorarea crizei ecologice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Papa Francisc susține că epidemia de Covid-19 este unul dintre „răspunsurile naturii” la ignorarea actualei crize ecologice de către umanitate, potrivit CNN.

Suveranul pontif a declarat, în cadrul unui interviu, că pandemia de coronavirus oferă o oportunitate pentru a scădea rata de producție și consum și de a învăța să înțelegem și să contemplăm lumea naturală.

„Nu am răspuns catastrofelor parțiale. Cine mai vorbește acum despre incendiile din Australia sau își amintește că în urmă cu 18 luni un vas a putut traversa Polul Nord deoarece ghețarii s-au topit cu totul? Cine vorbește acum despre inundații? Nu știu dacă acestea sunt răzbunări ale naturii, dar cu siguranță sunt răspunsuri ale naturii”, a întrebat papa Francisc.

Pandemia de coronavirus a schimbat radical modul în care funcționează Vaticanul iar locurile în care în mod normal sunt pline de turiști, acum sunt goale.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, care are un plămân deteriorat din cauza unei infecții de la 20 de ani, a fost testat de două ori pentru noul coronavirus. Acesta a stat la distanță față de oricine care ar fi putut transporta virusul, ia masa în camerele sale private și folosește produse de dezinfectare a mâinilor înainte și după întâlnirea oricăror invitați.

Papa a mai spus că se roagă de la reședința sa în „această perioadă de mare incertitudine”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW