Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Doar 4.000 de elevi vaccinați în cinci zile, înainte de începerea școlii | Medic: Secția ATI, plină de o lună

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2021 Etichete: , , ,

În ultimele cinci zile au fost vaccinați aproximativ 4.000 de elevi, în condițiile în care școala începe peste doar câteva zile iar numărul infectărilor crește în fiecare bilanț. Informațiile apar în centralizarea Ministerului Educației.

Astfel, aproape 37.000 de elevi din grupa de vârstă 12 – 15 ani s-au vaccinat şi peste 155.000 din grupa 16 – 19 ani.

Conform raportării din 4 septembrie,  în categoria de vârstă 12 – 15 ani, un număr de 36.859 elevi au fost vaccinaţi, comparativ cu 34.709 de elevi vaccinaţi, potrivit raportării de la 30 august, însemnând un total de 2.150 de elevi vaccinaţi în ultimele 5 zile, arată news.ro.

La categoria 16 – 19 ani, un număr de 155.149 elevi au fost vaccinaţi, conform raportării din 4 septembrie, faţă de 152.789, cum arată raportarea din 30 august. Prin urmare în cinci zile au fost vaccinați 2.370 de elevi din această categorie de vârstă.

Manager de spital: Secția ATI, plină

Șeful Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a afirmat, sâmbătă, că secția ATI nu mai are locuri de aproape o lună.

Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID. Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment. Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie. De aceea toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale„, a declarat medicul.

Ziua cu cele mai multe cazuri

Țara noastră a înregistrat 1.568 de noi infectări în 24 de ore, în timp ce numărul deceselor este și el în creștere, după cum Main News a scris aici.

28 de români infectați cu noul coronavirus au murit de vineri până sâmbătă.

La Terapie Intensivă sunt internate 358 de persoane, astfel că secțiile ATI înregistrează și ele o creștere uriașă a pacienților, față de săptămânile anterioare.

Din totalul pacienților internați, 84 sunt minori, 82 fiind internați în secții și 2 la ATI.

CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW